A kihívás

Hogyan tud segíteni a 3D-s látványterv készítés egy ingatlan eladásában? A Budai hegyoldalban, szép panorámával rendelkező, szerkezetkész társasházat vásároltak meg befektetés céljából a megbízóim. Pár éve már szomorúan, magányosan állt ez a remek adottságokkal rendelkező ingatlan. A befektetők szerették volna tovább értékesíteni az ingatlan, ehhez kértek fel az ingatlan 3D elkészítésére és látványtervezésére.

A Cél

A cél az ingatlan értékesítésének elősegítése volt, 3D látványtervek készítésével az ingatlan lehetőségeinek, adottságainak bemutatásával. Minél feltűnőbb legyen, ízléses, modern stílusú.

A megrendelő szerette volna, ha megtervezzük számára a földszinti lakás konyháját, nappaliját, fürdőszobáját; az alsó teraszt, illetve a tetőteraszt. Természetesen az épületről homlokzati látványterv is készült, valóságos környezetbe elhelyezve.

„Az ingatlan értékesítésénél döntő szerepet játszott az elkészített látványterv anyaga. Köszönöm a sok-sok segítséget és kutatómunkát”

tulajdonos

A tervezés

A helyszínre ellátogatva drón felvételeket készítettünk, az ingatlant körülölelő tájról, hogy a látványtervekbe betudjuk illeszteni azokat. Így a leendő tulajdonos tényleg eltudja képzelni, hogy milyen a teraszon ülve kávézgatni, vagy kinézni az étkező panoráma ablakán.

Kezdődhetett az ötletelés szakasz.

Több burkolatforgalmazó céget látogattunk meg, végül a Stone Concept kínálatából válogattunk leginkább, de a Kő-Tár Kft. anyagaiból is bőven válogattunk. Nagyon megihletett minket az ultravékony kőpala, és a 3 m magas, 1 m széles márvány hatású porcelán táblák.

A fürdőszoba

Legelső lépésként készítettünk 3 különböző moodboardot, hogy a megrendelőknek sikerüljön felmérni az igényét. Alapvetően törekedtünk a természetes, világos anyagokra, ami tisztaságot, modern hangulatot áraszt.

Második lépésként elkészítettük a fürdőszoba eredeti alaprajzát, és terveztünk 3 különböző berendezési verziót, ami közül ki tudtuk választani a legmegfelelőbbet.

Fő burkolatnak a Stone Concept márvány hatású ultravékony kőpaláit használtuk, azok közül is azt aminek a mintái 4 db 1 méter x 3 méteres porcelán táblákon át folytatódik. (Statuario altissimo block) Ha a képen megfigyelitek, az ajtót is ezzel az anyaggal burkoltuk le, így csak egy kilincs jelzi a rejtett ajtó helyét.

A padlónál vízálló parkettát terveztünk (Kahrs – Oak Chevron Grey), a mosdó alatt beton hatású épített polcot, amit natúr tölggyel ellensúlyoztunk. (Egger – Vicenza tölgy). A teret vizuálisan tükörrel tágítottuk, lámpákat az Eglo kínálatából választottunk leginkább.

Konyha-Nappali

Egy high-tech, minimal stílusú konyhát kellet tervezni, ami összhangban van a nappali hangulatával. Anyagoknak az Egger munkalapjai és bútorlapjai közül választottuk ezt a színpalettát:

Elkészítettük a földszinti lakás alaprajzát, majd a berendezett alaprajzot. Megterveztük a konyhát, kiválasztottuk a konkrét konyhai gépeket, amikor végeztünk a 2D-s tervezéssel, jöhetett a 3D. Fények, felületi beállítások ezrei, majd mehetett a renderelés.

Alsó terasz és tetőterasz

Olyan teraszt szerettünk volna tervezni ami minden luxus igényt kielégít. Azt hiszem sikerült. Az anyagok tekintetében a Stone Concept kínálatából válogattunk leginkább. Nagyon tetszett a travertin és a vraca mészkő meleg hangulata, kontraszt miatt a multicolor palát választottuk, és fehér kavicsokkal tettük elegánssá az egész összképet.

“Nagyon izgalmas, kihívásokkal teli projekten vagyunk túl! Különösen élvezetes volt a homlokzati terv nappali és északi látványtervének elkészítése! Minden percét imádtam! ”

Huszár Ágnes
Huszár ÁgnesLakberendező, 3D látványtervező
A hivatásom egyben a hobbim, gyermekeim és a mindennapi teendők mellett imádom tervezgetni a lakásunkat, a kertünket, szeretem ha másoknak megálmodhatok egy otthont, vagy annak csak egy részletét, ami boldoggá tesz másokat.
Örömöt lelek abban ha egy régi megkopott bútort felújíthatok,- így újjá születhet-, vagy akár egy komplett konyhát megtervezhetek egy család számára, akiknek ezzel egy meghitt környezetet teremtek.

Valósítsd meg álmaidat!

Mindent bele, tedd meg az első lépést, ez nekünk a szenvedélyünk, nincs semmi veszítenivalód: kérj visszahívást!

Kérj visszahívást!