Mikor a legideálisabb a lakberendező felkérése?

Amikor az építész megalkotta álmaink házát, de még a terv véglegesítése előtt állunk. Lakberendezői szemmel tudunk változtatásokat tenni az alaprajzon, amely akár a homlokzatot is érintheti.

Házunk legfontosabb elemei a nyílászárók. Fontos, hogy sok fényt engedjenek be és a kívánt belsőépítészeti hatást támogassák, alamint a legkorszerűbb technológiai elvárásoknak feleljen meg. Szeretnénk magunkat kicsit a természetben is érezni bent is, ezért jó érzés rálátni kertünkre. A tulajdonosok már az építész felkérésekor hozzám fordultak a budapesti családi házuk tervezésekor és átbeszéltünk minden részletet, ötleteiket, vágyaikat, vagyis, hogy mi teszi őket boldoggá. Kiderült, hogy azok eléréséhez homlokzatot érintő változtatások szükségesek, melyet így még a terv lezárása előtt meg tudtunk tenni.

Mire figyel egy lakberendező?

A lakberendező a tervezésnél funkcionális szempontokat is figyelembe vesz, például tudja, hogy egy hálószobában hol lesz ideálisan a gardrób, vagy szekrény, s a faltól az ablakot legalább 70cm-re teteti, nem közelebb, hogy a 60 cm mély gardróbszekrény elférjen, pontosan tudja, hova ideális kerülnie egy étkezőasztalnak, illetve arra is kiterjed a figyelme, hogy hova fog kerülni a karácsonyfa.

A helyiségeknek nemcsak kényelmeseknek kell lenniük, hanem funkcionálisaknak is. Pl. a konyhai elemek megfelelő sorrendje akár 30% rohangálást is tud spórolni a háziasszonynak.

A feleség imád olvasni és egy ablakelőtti olvasókuckó volt a vágya a nappaliban. Ehhez a padló szinttől induló, azaz 0 parapet magasságú ablaktervek nem voltak ideálisak, azokat felemelve ülésmagasságba, 50cm-re már ideális ablakülő volt kialakítható, melyből kettőt is beterveztem a térbe, egyet a kandalló mellé, egyet pedig egy óriási fix ablak elé, természetesen a megfelelő megvilágítással.

Stílus

Mivel a pár eltérő stílusú, a férfias modern stílus a lágyabb; coastal (tengerparti) színvilággal vegyül. A pár előző házukba vásárolt modern és vintage bútorait is integráltuk az enteriőrbe, és tényleg érvényesül a valami új, valami régi, valami kék, valami kölcsön elve. Hogy mit találunk itt kölcsön? A sok könyv folyamatosan cserélődik, mert az ismerősök és a gyerekek barátai is egymás között csereberélnek. Könyvtárszoba hiányában a tágasabb folyosóra terveztem egyedi könyvespolc rendszert, melyet kicsik nagyok szeretettel használnak. Több szoba, számtalan funkció, az egységes stílus azonban mindenhol érezteti hatását.

Lehner-Kis Georgina
Lehner-Kis GeorginaLakberendező
A tervezésben, alkotásban kiteljesedett az életem, a saját életutamon keresztül fedeztem fel, milyen hatása van a színeknek az életvitelünkre, céljaink elérésére, lelkiállapotunkra, melyet absztrakt festményeimen keresztül is érzékelek. Célom, hogy minden ügyfelem életébe pozitív változást hozzak az életterek kialakításán keresztül, mindenki otthon érezze magát saját birodalmában.

A funkcionalitás szintén kiemelkedő fontossággal bír, hiszem és tudom, hogy egy jó tervezéssel könnyíthető a háziasszony munkája a konyhában, valamint az egész család élete a hétköznapokon és a töltekező hétvégéken. A környezettudatos lakberendezést képviselem, a régi, becses bútorok, tárgyak beillesztésével, vagy újrahasznosításával az enteriőrbe, illetve keresem a legkevesebb hulladékkal járó megoldásokat. Angol, olasz és német nyelveken beszélek, két gyerkőcöm és kutyusom miatt a családok és az állattartók igényeit is testközelből ismerem.

Valósítsd meg álmaidat!

Mindent bele, tedd meg az első lépést, ez nekünk a szenvedélyünk, nincs semmi veszítenivalód: kérj visszahívást!

Kérj visszahívást!